Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kött och njurpaj (Steak and Kidney pie)

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här tycker jag är väldigt gott och som jag ofta äter när jag besöker England...det är en traditionell engelsk rätt som serveras med sås och kokta grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Arbeta in mjölet i smöret med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop det till en deg. Låt vila kallt medan stuvningen lagas.
  2. Stuvning: Skär köttet i 2 cm stora tärningar. Putsa njurarna och hacka dem. Blanda mjölet med salt och peppar. Vänd ner kött och njurbitarna. Skala och hacka löken och vitlöken och fräs i smör. Höj värmen och tillsätt köttblandningen och bryn den. Lägg i champinjonerna och låt dem brynas med. Rör ner buljongen och ölet, lite i taget. Tillsätt lagerblad, timjan, Worcestershiresås och tomatpuré till stuvningen. Sätt på lock och sjud i ca 1½ timme. Rör om då och då. Häll sedan stuvningen i en smord ugnsform med kant, ca 1½ liter.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Kavla ut degen 5 cm större än pajformen är vid. Skär ut en remsa lika bred och lång som kanten på formen. Fukta formens kant innan degkanten sätts på. Pensla sedan degkanten innan deglocket läggs över. Tryck fast degen och putsa kanten. Forma blad av putsbitarna till garnering. Pensla deglocket med mjölk och gör några små lufthål.
  5. Grädda pajen i ca 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.