Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa à la Lindström

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-7 portioner
Skriv ut

Den här varianten av köttfärslimpa gör jag ofta, gillar man biff à la Lindström gillar man garanterat den här! Serveras med pommes duchesse, persiljasmör samt varma grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med potatismoset. Skala och koka potatisen. Slå av kokvattnet och pressa potatisen. Blanda i äggulor och smör under omrörning. Smaka av med ca 1 tsk salt samt några varv på pepparkvarnen. Lägg moset i en spritspåse.
  2. Gör köttfärslimpan: Skala löken men se till att rotändan är kvar. Dela löken på längden i två halvor. Snitta varje halva rakt ner men så att den fortfarande hänger ihop vid rotändan. Gör sedan ett par tvärsnitt på varje lökhalva. Skär rakt av och du får en finhackad lök.
  3. Blanda nötfärsen med lök, rödbetor, kapris, gulor, potatismjöl, rödbetsspad, vatten och kryddor tills allt är väl blandat men inte mer. Forma färsen till en limpa som läggs i en smord ugnssäker form. Det går lättast att forma färsen med vattensköljda händer och en stekspade.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla färslimpan med olja och grädda den i ugnen i ca 40 minuter (min ugn kräver minst 1 timma). Ta ut formen när det är ca 15 minuter kvar och spritsa moset i toppar runt om. Ställ formen i ugnen och grädda ytterligare ca 15 minuter. Lägg ev med hela tomater de sista 5 minuterna.
  5. När färsen är färdig och pommes duschessetopparna fått vacker färg ställs formen direkt på bordet. Lägg före serveringen tunna skivor av persiljesmör ovanpå färsen. Servera varma grönsaker eller sallad bredvid samt ev mera persiljesmör.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • larkvagen 8 mars 2010

    God smakrik köttfärslimpa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.