Saftig chokladbotten med en glasyr som får vem som helst att smälta. Dessa kakor är helt glutenfria.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30x40 cm.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vattnet och koka upp. Ha ett lock på kastrullen medan du gör detta så att inte alltför mycket vattenånga smiter ut. Håll koll så att det inte kokar över. När smörvattnet har börjat bubbla, ta kastrullen från plattan och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Blanda mjölmix, bakpulver, vaniljsocker och kakao och sikta ner mjölblandningen i äggsmeten.
- Häll smörvattnet i smeten. Vispa försiktigt med elvisp på lägsta hastighet tills smeten är slät. Häll smeten i långpannan och grädda kakan mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt den svalna.
- Smält smöret till glasyren i en kastrull. Häll i florsocker, kakao, vaniljsocker, Nutella, kaffe och vatten. Vispa med elvisp tills det blir en slät smet. Låt svalna något.
- När kakan har kallnat, bred glasyren jämnt över kakan och strö över kokos eller färgglatt strössel.
Publicerat den
17 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar