Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kåldolmar

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Klassisk husmanskost

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tag bort den grova stocken i kålhuvudet med vass kniv. lägg kålhuvudet i kokande, saltat vatten. Koka tills bladen är lagom mjuka i ca 20 minuter.
  2. Lossa bladen och låt dem droppa av på en handduk. Hacka och mjukstek löken i fettet. Koka en tjock gröt av risgryn och mjölk, det tar ca 20-25 minuter. Blanda färs med stekt lök, ägg, mjölk och kryddor. Rör i gröten och blanda väl.
  3. Smörj en ugnsfast form. Klicka färsen på kålbladen och vik ihop till kåldolmar. Lägg dem med Skarven nedåt i formen. Droppa över smält fett, Blandat med sirap. Ugnsstek i 175 grader tills dolmarna fått fin färg, ca 45-50 minuter.
  4. Sås: Fräs ihop fett och mjöl, späd med med kålspad och koka upp. Rör i grädden och smaka av med buljongtärning och kryddor. Ta ev. i lite soja: låt såsen koka upp under visning tillls den är lagom tjock.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • sufly 29 april 2009

    Provade att göra dessa kåldolmar igår och det var himla gott. Varken jag eller min sambo hade ätit det förut men nu lär det bli ofta =) Synd bara att det tar sån tid att laga och det blir mycket disk, men men det är smällar man får ta =)

  • naranja 6 oktober 2011

    Ett tips för att spara tid - koka ris och kålhuvud kvällen före. Kålen får svalna på balkongen över natten och dagen efter har jag färre moment och lagar maten snabbare.

  • bitten56 17 februari 2013

    Gjorde dessa kåldolmar idag, sååååå goda. Tack för receptet. En 5:a blir det av oss.

  • glittrar 21 september 2013

    Mums

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.