- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
MUMS! Jättegod kållåda som är enkel att göra och smakar helt underbart. Kan varmt rekommendera denna rätt.
Instruktioner
- Förväll kålen i buljong eller vatten med lite salt.
Låt den rinna av och spara kokspadet. Bryn kålen i matfett.
- Lägg ströbrödet i cirka 2 dl kallt kokspad. Blanda ner kokt ris, salt, peppar, ägg och färs och blanda väl. Färsen ska vara lös.
- Rör ner färsen i kålen och bred ut blandningen i en smord ugnssäker form. Strila lite sirap över och sätt in i 175 graders ugn i cirka 50-60 minuter. Täck med folie om kålen börjar bli för brun.
OBS! Grädda i nedre delen av ugnen.
- Tips!
Servera kållådan med kokt potatis, lingonsylt och om du önskar, en skysås. MUMS!
Smaklig måltid!
Publicerat den
2 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej. Gjorde denna kållåda i dag. Den var verkligen god. Här ser ni en bild också.