Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

MUMS! Jättegod kållåda som är enkel att göra och smakar helt underbart. Kan varmt rekommendera denna rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förväll kålen i buljong eller vatten med lite salt. Låt den rinna av och spara kokspadet. Bryn kålen i matfett.
  2. Lägg ströbrödet i cirka 2 dl kallt kokspad. Blanda ner kokt ris, salt, peppar, ägg och färs och blanda väl. Färsen ska vara lös.
  3. Rör ner färsen i kålen och bred ut blandningen i en smord ugnssäker form. Strila lite sirap över och sätt in i 175 graders ugn i cirka 50-60 minuter. Täck med folie om kålen börjar bli för brun. OBS! Grädda i nedre delen av ugnen.
  4. Tips! Servera kållådan med kokt potatis, lingonsylt och om du önskar, en skysås. MUMS! Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hnord 2 oktober 2009

    Hej. Gjorde denna kållåda i dag. Den var verkligen god. Här ser ni en bild också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.