Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk kålpudding

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En hederlig kålpudding med risgrynsgröt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka riset i vattnet i en kastrull med lock på svag värme i 10 minuter. Späd med mjölken och koka i ytterligare 15 minuter, till en lös gröt. Ta bort kålens yttersta blad. Skär bort rotstocken Skär kålen i korta strimlor eller skiva mindre bitar i en matberedare. Bryn kålen på medelstark värme i lite smör under ca 5 minuter, rör då och då. Ringla över 2 msk sirap och rör om. Ta av kålen från värmen. Hacka löken och bryn den i ca 1 msk smör i några minuter utan att den tar färg. Blanda den råa färsen med gröten, äggen, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en smord ugnsfast form. Täck med färsen och strö över resten av kålen på detta. Värm 2 msk smör och 2 msk sirap i en kastrull och ringla blandningen över kålpuddingen. Ställ in i ugnens mitt och grädda i ca 45 minuter.
  2. Servera med kokt potatis och lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.