Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding á la LCHF

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En favorit! Den här puddingen är saftig och fyllig i och med att du använder keso och grädde. Du får den rätta sötman även utan sirap bara du steker vitkålen lite "knäckig" innan du monterar ihop kålpuddingen. Du som gillar vitkål kommer att älska det här.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att hacka löken fint. Blanda köttfärs, grädde, ägg, lök och keso. Krydda med örtsalt och vitpeppar. Häll över smeten i en smord långpanna.
  2. Stek den strimlade vitkålen i smör i en stekpanna. Den ska var mjuk och få fin knäckig färg. Bred över kålen på köttfärskakan i långpanna.
  3. Koka upp vatten och häll i fonden, slå detta över kålpuddingen.
  4. Grädda i 175-200 g ugn i ca 45 minuter. När puddingen gått i ca 30 minuter i ugnen tar jag bort 3 dl av buljongen från puddingen och kokar ihop med grädden. Den ska reducera till ungefär hälften och kryddas med salt, peppar och soja.
  5. Ät kålpuddingen med gräddsåsen och några osockrade lingon eller osockrad lingonsylt. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • clonesse 23 januari 2009

    Kanonbra tips med keso istället för ris. Jag tog inga ägg då en i familjen är allergisk. Kokade kålen i bitar 10 minuter innan de stektes, för att snabba på rätten. Gott och lite kolhydrater. Gjorde ingen sås, vill vara sparsam med grädde- men den hade nog varit god.

  • anipan 13 februari 2010

    Mums. Tveklöst den godaste kålpudding jag ätit. Rekommenderas och kommer snart att lagas igen!

  • skanetosen 27 februari 2011

    Helt underbart god.. Min man pratatde med våra icke LCHF vänner om denna under en hel kväll, han var helt lyrisk!

  • catwomen1 12 juli 2012

    Det va det godaste jag har ätit/ tack för att du ha gett ut detta goda recept :) mums fili babba

  • nillahemma 27 januari 2013

    Jag tycker att det behövs mer kryddor.

  • evaullabritt 8 juli 2014

    Mycket god kålpudding. Jag tog 500 g köttfärs, lite mindre grädde och vatten och kantarellfond eftersom det inte fanns kalvfond hemma. 5:a så klart.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.