Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding med smak av kryddpeppar

 
Kålpudding med smak av kryddpeppar Kålpudding med smak av kryddpeppar
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En favorit som ofta står på bordet hemma hos mig, det är smaken av kryddpeppar som gör det. Perfekt att göra mycket av och sedan slänga in i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär bort roten och skär ner huvudet i små tärningar.
  3. Lägg en klick smör i en panna och fräs kålen. Krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt en skvätt sirap men se upp så det inte bränner.
  4. Krossa kryddpepparn i en mortel.
  5. Lägg färs i en bunke och rör ihop med soja, grädde, buljong, sirap och kryddpeppar.
  6. Skala och riv löken fint, tillsätt den, ströbröd och kallt vatten. Jobba ihop färsen och krydda med salt och peppar.
  7. Varva köttfärs och kål i en smord ugnsform, börja och avsluta med kål.
  8. Sätt in formen i ugnen 20 - 25 minuter.
  9. Servera kålpuddingen med lingon och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.