- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En favorit som ofta står på bordet hemma hos mig, det är smaken av kryddpeppar som gör det. Perfekt att göra mycket av och sedan slänga in i frysen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär bort roten och skär ner huvudet i små tärningar.
- Lägg en klick smör i en panna och fräs kålen. Krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt en skvätt sirap men se upp så det inte bränner.
- Krossa kryddpepparn i en mortel.
- Lägg färs i en bunke och rör ihop med soja, grädde, buljong, sirap och kryddpeppar.
- Skala och riv löken fint, tillsätt den, ströbröd och kallt vatten. Jobba ihop färsen och krydda med salt och peppar.
- Varva köttfärs och kål i en smord ugnsform, börja och avsluta med kål.
- Sätt in formen i ugnen 20 - 25 minuter.
- Servera kålpuddingen med lingon och kokt potatis.
Publicerat den
10 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar