Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En rätt som i alla fall jag gör allt för sällan.

Ingredienser

Instruktioner

Skär bort den hårda mittstocken på vitkålshuvudet. Strimla kålen och fräs i matfett, tills den är lätt brynt. Ringla över sirap och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skala och hacka löken och blanda den med köttfärs, ris eller potatis, mjölk, soja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Varva kål och köttfärssmet i en smord ugnsfast form. Börja och sluta med kål. Grädda på 225 grader i ca 45 min. Häll av skyn, som bildats i formen, i en kastrull och späd med grädde, vatten och kalvfond. Koka upp såsen och red av med maizenaredning. Koka i 3 min. Smaka av med salt och peppar. Kokt potatis, kokta morötter och rårörda lingon är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.