Supergod och väldigt enkel kålrotsgnocchi som serveras med en krämig röd pestosås, vilket passar utmärkt till den lätt peppriga smaken hos kålroten.
Instruktioner
- Skala kålroten och dela i mindre bitar. Koka den sedan mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt kålroten svalna. Pressa ner kålroten i en skål med hjälp av en potatispress. Du kan även mixa den lätt eller mosa med en gaffel. Blanda ner vetemjöl, salt, vitpeppar och riven muskotnöt. Arbeta ihop till en deg och låt vila i 5 minuter.
- Röd pestosås:
Hacka den gula löken fint. Fräs i lite olivolja tills den mjuknar och får färg. Strö över majsstärkelsen och blanda runt. Häll på grädden, röd pesto, salt och svartpeppar. Låt sjuda tills såsen tjocknar något.
- Rulla nu ut degen till en 2 cm lång längd. Skär i 2 cm stora bitar. Pressa till varje bit med en gaffel så att de får det klassiska gnocchiutseendet. Koka gnocchin i 5 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt dem ånga av något. Stek sedan gnocchin i lite olivolja.
- Servera gnocchin med den röda pestosåsen och garnera med några basilikablad. Klart!
Publicerat den
13 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar