Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finsk Kålrotslåda

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Hjälper magen att smälta all Julmat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär kålrötterna i stor bitar och koka i lättsaltat vatten under lock tills de är mjuka. Låt ströbrödet svälla i grädden. Häll av kålrotsspadet, men nspara det. Mosa kålrotsbitarna eller mixa dem. Blanda ströbröd, kålrot, sirap,ingefära och salt. Vispa upp ägget lätt och blanda i det. Späd med spadet till lös konsistens. Häll allt i en ugnsform , strö över lite ströbröd , klicka på lite smörklickar och grädda i en 175" varm ugn i 1 1/2 timme eller tills den fått färg.
  2. Kan med fördel frysas in och tas fram vid tillfälle.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • tarja24 3 januari 2010

    Jättegott! Smakar precis som den man äter i Finland.

  • haleen 11 april 2012

    Mycket gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.