Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärskaka i lergryta

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Har du inte provat att baka i lergryta, så tycker jag du skall prova .Det är enkelt och blir gott. Tänk bara på att du bör ha en särskild lergryta för bakning och desserter annars kan det lätt ta upp smak från det man gjort innan. Detta är en blandning av kaka och pudding.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur körsbären. Rör socker, vaniljsocker och äggulor och tillsätt potatismjöl, mjölk och keso. Rör ner körsbären. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem. Häll ner smeten i den genomfuktade grytan och lägg på locket.
  2. Ställ in i kall ugn och sätt ugnen på 225 grader. Låt stå inne ca 1 timme 15 minuter. Servera med kall grädde eller saftsås gjord på körsbärssaft..

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bsg1 11 juli 2011

    Körsbärskaka i lergryta. Ska det verkligen vara 2,5 LITER mjölk? Låter mycket.

  • pihal 13 juli 2011

    Det låter kanske mycket med 2,5 l mjölk men det stämmer. Hälsningar pia

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.