Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärspaj med vanilj- och mandelsmulor

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En riktigt god paj som är frasig, mjuk och smulig på samma gång. Pajen för tankarna till 90-talets kultförklarade tv-serie "Twin Peaks", där agent Cooper äter körsbärspaj på Normas RR Diner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjölet i smeten och blanda i smöret. Häll smeten i en smord avlång form. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Kärna under tiden ur körsbären. Ta ut bottnen från ugnen. Höj värmen till 200 grader.
  3. Blanda mjöl, havregryn, socker och salt i en bunke. Dela och skrapa ur vaniljstången, blanda ner i bunken tillsammans med den grovhackade mandeln. Skär smöret i kuber och finfördela det i bunken.
  4. Vänd körsbären i socker och majsstärkelse. Lägg bären på bottnen och täck med smulorna. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills pajen är gyllene. Ta ut och låt svalna.
  5. Servera pajen gärna med glass, vaniljvisp eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.