Här kommer körsbärssaften! Du kan välja att göra antingen liten eller stor sats, beroende på hur mycket körsbär du behöver göra av med.
Instruktioner
- Skölj körsbären och lägg dem i en gryta. Häll på vattnet och låt koka upp. Koka bären under lock ca 15 minuter. Tryck bären med en sked mot grytans kanter, så all saft rinner ur bären.
- Häll upp bären i en silställning, eller i ett tyg som lagts i ett durkslag. Låt stå och självrinna ca 30 minuter.
- Häll tillbaka saften i den rengjorda grytan. Låt koka upp. Rör ner sockret och rör tills det löst sig.
Ta grytan åt sidan och skumma väl. Häll upp lite av saften i en kopp och rör i konserveringsmedlet. Blanda ner det i saften.
- Häll upp saften på väl rengjorda, varma flaskor. Skruva på korken och låt kallna. Förvara saften kallt.
- Till små satser saft, som dricks upp inom några veckor, behövs inte konserveringsmedel.
Publicerat den
12 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod! Jag gjorde den mindre mängden för att testa, men kommer att göra mer. Dock var det svårt att skumma den, det blir nämligen väldigt lite skum.
Jag plockar fler körsbär imorgon och gör mer av saften!
Nu är saften klar den blev kanongod, jag tog dock lite mindre socker än det stod i receptet, jag tänker frysa saften i småflaskor av plast och ta upp efterhand den ska användas. Tack för ett kanonrecept.
Wow! Vilken god körsbärssaft! Gjorde den lilla satsen för att smaka den men det blir en större imorgon. Jag tog bara två tredjedelar av sockermängden och det blev jättegott.
Hej! det här var en toppen recept på körsbärssaft otrolig god. Blir otroligt mycket körsbär i år. Den här sätter jag på mina favoriter. Högsta poäng. Tack för receptet :)
Fantastisk god saft. Denna kommer att göras ofta =D