Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mozzarellafyllda frikadeller med glutenfri pasta

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Underbart goda frikadeller med en mozzarellafyllning, serverat med Risentas nya tillskott Kikärtspasta. Lättlagad middag som ändå kan kallas vardagslyx!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blanda köttfärs med 2 pressade vitlöksklyftor, salt, peppar och chilipulver. Krydda ordentligt.
  2. Dela sedan mozzarellan i 6 bitar, ta upp en bit köttfärs – platta ut i handen, lägg i mozzarellabiten och rulla sedan till en stor köttbulle. Upprepa med de resterande 5 mozzarellabitarna.
  3. Ta sedan fram en stor kastrull, häll ner alla 3 burkar krossade tomater – pressa i 2 vitlöksklyftor, krydda återigen med salt, peppar, chili och även med timjan. Låt tomatsåsen koka upp och lägg sedan ner frikadellerna, låt dem koka på medeltemperatur i cirka 15-20 minuter.
  4. Koka under tiden upp vatten, lägg i pastan och låt den koka enligt anvisning. När den är klar, häll av vattnet och lägg ner dem i en stekpanna och stek dem med havssalt och peppar i hampaolja eller kokosfett.
  5. Servera sedan de mozzarellafyllda frikadellerna med pastan och bladspenat. Enjoy ;)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.