Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julköttbullar med julmust

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Köttbullar med julmust.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ströbröd och must och låt stå och svälla i ca 10 min.
  2. Rör färsen med salt i ca 1 min. Blanda sedan alla ingredienserna noga. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till små köttbullar som läggs på en inoljad skärbräda.
  3. Bryn köttbullarna, inte alltför många åt gången, i matfett i en stekpanna. Skaka pannan då och då.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • heskriv 26 november 2011

    Smakerna var bra. MEN alldeles för mycket ströbröd. De blev grötiga i konsistensen. Knappt hälften hade räckt och då också förstås lite mindre vätska. Ska pröva igen med mindre ströbröd och kanske med kryddpeppar istället för svart.

  • bjboman 17 december 2011

    Låter suuuper häftigt, måste prova. Jag tror det ska vara 2 matskedar i stället för 2 dl!

  • alphyddan1 20 december 2011

    tog 1 dl ströbröd och 1 ägg. Mjuk stekte 1 hel fin hackad gul lök. Oj såå goda!

  • Hans 15 december 2019

    Vilken fin smet. Bästa hittills ! Tog lite extra salt och peppar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.