De här kryddiga köttbullarna med knaprig yta finns ofta på menyn i Libanon. Ljuvliga både som aptitretare, förrätt eller huvudrätt.
Instruktioner
- Skala lökarna och riv dem fint. Skölj myntan och persiljan och ta av bladen från kvistarna. Torka bladen torra i en handduk och hacka eller klipp bladen fint.
- Lägg nötfärsen i en skål, salta och peppra. Tillsätt mynta, persilja, spiskummin och nejlika. Blanda väl till en slät köttfärssmet. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de är gyllene och låt dem svalna.
- Tillsätt pinjenötterna till köttfärssmeten och blanda väl. Täck över och låt vila 30 minuter i kylen så att smakerna blandas. Skölj salladen och citronen väl. Skär citronen i åtta klyftor.
- Rulla tolv stora köttbullar av smeten. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Bryn köttbullarna runtom. Sänk värmen och stek 10-15 minuter tills de är genomstekta. Vänd dem med en gaffel då och då. Lägg köttbullarna på hushållspapper.
- Salta och peppra yoghurten. Riv salladen i bitar och lägg den på ett fat. Lägg köttbullarna, kalla eller varma, på salladen. Garnera med citronklyftorna och servera med yoghurten.
Publicerat den
13 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar