Mitt absoluta favoritrecept för att göra köttbullar. Istället för att stå i stekos i evigheter sköter dessa sig själva i ugnen, färdiggräddade på 10 minuter. De blir inte mindre runda än de jag får till i stekpannan, och alla blir dessutom lika stora. Smeten kan man ta vilken som helst, den nedan är ett enkelt "basrecept". Lycka till!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Gott! Men jag hade dom inne i ca 15-20 minuter.
Jätte gott,hade i soltorkadetomater & fefironi.Sen spritsade jag bara upp köttbullarna som jag brukar.MUMS!!!!!
Detta passade mig perfekt. Med två små barn var det underbart att bara skjutsa in köttbullarna i ugnen så klarade dom sig själva.
Det var gott! Har gasugn så fick ha lägre temperatur (ca 200 grader) och plåten så högt upp som möjligt, men då blev tiden kanske 13 min.. I alla fall.. väldigt god basrecept! Maken och dottern (3 år) var också väldigt nöjda.
Tack för receptet, sexdubblade satsen, så nu är julköttbulalrna klara, har nog aldrig gjort så många köttbullar så smidigt., slippa försteka dem , toppen!
Mycket gott och väldigt smidigt att laga i ugn. Jag la till en matsked honung och stekte på köttbullarna lite för att få en stekyta. Annars följde jag receptet.
Snabbt o bra, men ska nog ha i lite mer krydda nästa gång.
Till och med jag som av någon konstig anledning aldrig får ordning på köttbullar lyckades med dessa!!! Hade i lite mer peppar men de vart suveräna!!!! Tack för receptet!