Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddig broccoligratäng med köttbullar

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En mild och snäll gratäng. Men ändå med massor av smaker som lekte jättebra ihop. Uppfunnen idag när jag blev tvingad att göra middag på färdigköpta köttbullar. Även köttbullarna fick en ny smak och smakade inte fabriksgjorda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i broccolin. Låt koka 2 minuter. Häll av i durkslag.
  2. Finhacka purjolöken, strimla paprikan, grovriv osten och dela köttbullarna i 4 bitar.
  3. Smörj en ugnsform och lägg i broccoli och köttbullar.
  4. Smält smöret i en kastrull och lägg i vetemjölet rör om och tillsätt mjölk och grädde. Koka upp under omrörning, pressa i vitlöken, smula i buljongtärningen och rör ner spiskummin. Låt småkoka i ca 5 minuter, rör om då och då. Rör ner purjolöken och osten, låt det bli varmt under omrörning utan att koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Häll såsen i formen. Lägg på paprikastrimlorna, pudra över paprikapulver och sist ströbröd. Sätt in en fals under mitten i ugnen. Färdig när den fått gyllenbrun yta, ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.