- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En mild och snäll gratäng.
Men ändå med massor av smaker som lekte jättebra ihop.
Uppfunnen idag när jag blev tvingad att göra middag på färdigköpta köttbullar.
Även köttbullarna fick en ny smak och smakade inte fabriksgjorda.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp lättsaltat vatten och lägg i broccolin. Låt koka 2 minuter. Häll av i durkslag.
- Finhacka purjolöken, strimla paprikan, grovriv osten och dela köttbullarna i 4 bitar.
- Smörj en ugnsform och lägg i broccoli och köttbullar.
- Smält smöret i en kastrull och lägg i vetemjölet rör om och tillsätt mjölk och grädde.
Koka upp under omrörning, pressa i vitlöken, smula i buljongtärningen och rör ner spiskummin.
Låt småkoka i ca 5 minuter, rör om då och då.
Rör ner purjolöken och osten, låt det bli varmt under omrörning utan att koka upp.
Smaka av med salt och svartpeppar.
- Häll såsen i formen. Lägg på paprikastrimlorna, pudra över paprikapulver och sist ströbröd.
Sätt in en fals under mitten i ugnen.
Färdig när den fått gyllenbrun yta, ca 30 minuter.
Publicerat den
10 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar