Goda och lite annorlunda köttbullar.
Instruktioner
- Rökig tomatsås:
Fräs bacon, lök och pressad vitlök i margarin i en kastrull. Tillsätt paprika som får fräsa med i någon minut. Avsluta med att röra ner majs, krossade tomater, rökextrakt och råsocker. Låt alltsammans småputtra i 5 minuter.
- Köttbullarna:
Blanda färs, vatten, salt och peppar i en bunke. Forma smeten till köttbullar. Stek köttbullarna i flytande margarin i en stekpanna, stek dem så att de får färg (de ska inte vara färdiga).
- Lägg tomatsåsen i en smord ugnsfast form. Lägg köttbullarna ovanpå. Strö på riven ost. Efterstek i ugn i 225 grader i 10 minuter.
- Servera med kokt ris, kokt enligt vad som står på rispaketet.
Bjud gärna en grönsallad till.
Publicerat den
23 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar