Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar i rökig sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Goda och lite annorlunda köttbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rökig tomatsås: Fräs bacon, lök och pressad vitlök i margarin i en kastrull. Tillsätt paprika som får fräsa med i någon minut. Avsluta med att röra ner majs, krossade tomater, rökextrakt och råsocker. Låt alltsammans småputtra i 5 minuter.
  2. Köttbullarna: Blanda färs, vatten, salt och peppar i en bunke. Forma smeten till köttbullar. Stek köttbullarna i flytande margarin i en stekpanna, stek dem så att de får färg (de ska inte vara färdiga).
  3. Lägg tomatsåsen i en smord ugnsfast form. Lägg köttbullarna ovanpå. Strö på riven ost. Efterstek i ugn i 225 grader i 10 minuter.
  4. Servera med kokt ris, kokt enligt vad som står på rispaketet. Bjud gärna en grönsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.