Härliga köttbullar i en smakrik tomatsås.
Jag tycker mycket om basilika men om man föredrar dragon eller oregano så kan man testa det.
Instruktioner
- Köttbullar:
Blanda ägget och mjölken i en skål.
Skär bort kanterna på brödet, skär i tärningar och lägg det i skålen så att det suger åt sig vätskan och blir mjukt.
- Blanda färs med bröd, parmesanost, citronskal, riven vitlök, gul lök och basilika. Smaksätt med salt och svartpeppar och låt färsen vila i 10 minuter. Stek ett smakprov och smaka om det behövs mer krydda.
- Blöt händerna och forma färsen till köttbullar. Bryn köttbullarna i smör och olja till dess att de fått en fin yta.
- Tomatsås:
Häll burk-tomaterna i en kastrull. Skala och strimla schalottenlökarna och pressa vitlöksklyftorna.
Låt tomaterna, löken, vitlöken och olivoljan koka ihop 10 minuter till en sås och smaksätt med salt och peppar. Mixa nu till den konsistens du själv vill ha. Helt slät eller med lite bitar kvar.
- Lägg ner de brynta köttbullarna i tomatsåsen och låt dem bli ordentligt genomvarma. Smaka av och strö slutligen färsk basilika över tomatsåsen.
- Tillbehörs-förslag:
Kokt spagetti Liten sallad med babyspenat, strimlad salladslök, fetaost, olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar
Publicerat den
18 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Smarrigt till tusen var detta recept !
Mmmm, måste prova detta då jag älskar medelhavskryddorna!
Riktigt smarriga o goda köttbullar =) !! Var första gången jag lagade köttbullar i tomatsås o vilken hit det blev!
Underbart gott! Tack.