Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar i tomatsås (Båtmat)

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Köttbullarna är gjorda av lammfärs och hela rätten är lagad hemma och tas med i djupfryst form. Förvara den i de övre lagren i kylboxen, så blir det lagom tinat på dag 2 till sjöss. Bara att värma i kastrull eller stekpanna på låg värme och servera med snabbkokt couscous eller annat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka de röda linserna i vatten under lock ca 10 minuter. Häll upp dem i ett durkslag och låt dem svalna. Finhacka lök och vitlök och stek i olja på medelvärme tills löken mjuknat men inte fått ta färg, ca 2 minuter.
  2. Blanda ägg, vatten och ströbröd. Blanda ned linser, lök, vitlök och lammfärs. Blanda ned riven ingefära, kanel, spiskummin, rivet citronskal och finhackad piripiri. Rulla jämna köttbullar, vilket går lätt om du blöter händerna med kallt vatten. Rulla köttbullarna i ströbröd och stek dem i olja i en stekpanna på medelvärme, tills de fått fin färg runtom och är genomstekta.
  3. Finhacka lök och stek den i olja ca 1 minut. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, spiskummin, citronskal och socker. Låt alltsammans puttra ca 5 minuter.
  4. Lägg de stekta köttbullarna i lämplig frysförpackning och häll över såsen. Låt rätten kallna innan den fryses in. Ta med i fryst form till båten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.