Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar i ugn

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mitt absoluta favoritrecept för att göra köttbullar. Istället för att stå i stekos i evigheter sköter dessa sig själva i ugnen, färdiggräddade på 10 minuter. De blir inte mindre runda än de jag får till i stekpannan, och alla blir dessutom lika stora. Smeten kan man ta vilken som helst, den nedan är ett enkelt "basrecept". Lycka till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk. Låt det svälla minst 10 minuter. Rör i ägg, salt, peppar och lök. Lägg sedan i färsen och rör tills allt blivit blandat.
  2. Tag ett matskedsmått och doppa i vatten och tag ut köttbullar och placera tätt intill varandra på en plåt (de krymper lite i ugnen) Stek i mitten av ugnen i 250 grader i tio minuter.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • guntrum 30 augusti 2009

    Gott! Men jag hade dom inne i ca 15-20 minuter.

  • Nettan31 2 oktober 2009

    Jätte gott,hade i soltorkadetomater & fefironi.Sen spritsade jag bara upp köttbullarna som jag brukar.MUMS!!!!!

  • Gottetrollet 12 november 2009

    Detta passade mig perfekt. Med två små barn var det underbart att bara skjutsa in köttbullarna i ugnen så klarade dom sig själva.

  • dudendop 23 november 2009

    Det var gott! Har gasugn så fick ha lägre temperatur (ca 200 grader) och plåten så högt upp som möjligt, men då blev tiden kanske 13 min.. I alla fall.. väldigt god basrecept! Maken och dottern (3 år) var också väldigt nöjda.

  • gunsan11 27 november 2010

    Tack för receptet, sexdubblade satsen, så nu är julköttbulalrna klara, har nog aldrig gjort så många köttbullar så smidigt., slippa försteka dem , toppen!

  • niclasforslund 9 mars 2011

    Mycket gott och väldigt smidigt att laga i ugn. Jag la till en matsked honung och stekte på köttbullarna lite för att få en stekyta. Annars följde jag receptet.

  • mmarika 25 augusti 2011

    Snabbt o bra, men ska nog ha i lite mer krydda nästa gång.

  • mimilina 12 oktober 2011

    Till och med jag som av någon konstig anledning aldrig får ordning på köttbullar lyckades med dessa!!! Hade i lite mer peppar men de vart suveräna!!!! Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.