Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar med aubergineröra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Auberginerna och tomaterna ger både smak och värdefulla näringsämnen till den här köttbullsrätten med inspiration från medelhavsköket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Blanda lök, vitlök och nötfärs i en skål. Tillsätt ägg och bulgur och krydda med ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar och paprikapulver.
  2. Rulla valnötsstora köttbullar av smeten. Hetta upp 2 msk olivolja i en teflonstekpanna och bryn köttbullarna runtom.
  3. Ta upp köttbullarna ur stekpannan och lägg dem åt sidan.
  4. Skölj och ansa auberginerna och skär dem i 2 cm stora tärningar. Ansa och skölj salladslöken. Skär den gröna delen i ringar och hacka den vita delen.
  5. Hetta upp 1 msk olja i stekpannan. Lägg i aubergine och salladslök och bryn cirka en minut under omrörning. Häll på vinet och skrapa i botten av stekpannan. Tillsätt tomater och lagerblad. Salta och peppra.
  6. Lägg köttbullarna ovanpå grönsakerna i stekpannan. Sänk värmen, lägg på locket och sjud cirka 15 minuter tills köttbullarna är genomstekta.
  7. Skölj basilikan och skär bladen i strimlor.Strö basilikabladen över rätten precis före servering. Servera med råris eller ett italienskt bondbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.