Auberginerna och tomaterna ger både smak och värdefulla näringsämnen till den här köttbullsrätten med inspiration från medelhavsköket.
Instruktioner
- Skala och hacka löken och vitlöken fint. Blanda lök, vitlök och nötfärs i en skål. Tillsätt ägg och bulgur och krydda med ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar och paprikapulver.
- Rulla valnötsstora köttbullar av smeten. Hetta upp 2 msk olivolja i en teflonstekpanna och bryn köttbullarna runtom.
- Ta upp köttbullarna ur stekpannan och lägg dem åt sidan.
- Skölj och ansa auberginerna och skär dem i 2 cm stora tärningar. Ansa och skölj salladslöken. Skär den gröna delen i ringar och hacka den vita delen.
- Hetta upp 1 msk olja i stekpannan. Lägg i aubergine och salladslök och bryn cirka en minut under omrörning. Häll på vinet och skrapa i botten av stekpannan. Tillsätt tomater och lagerblad. Salta och peppra.
- Lägg köttbullarna ovanpå grönsakerna i stekpannan. Sänk värmen, lägg på locket och sjud cirka 15 minuter tills köttbullarna är genomstekta.
- Skölj basilikan och skär bladen i strimlor.Strö basilikabladen över rätten precis före servering. Servera med råris eller ett italienskt bondbröd.
Publicerat den
11 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar