Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar med gräddsås och quinoasallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klassiker som kan göras på annat sätt än att servera med kokt potatis. Prova istället en god quinoasallad och grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg lingon och socker i en kastrull, låt koka i 10 minuter på svag värme, ställ åt sidan. Koka sedan quinoan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet.
  2. Skiva champinjonerna och löken. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och champinjoner någon minut. Häll på quinoan och smaka av med salt och peppar.
  3. Tillsätt alla ingredienser till köttbullarna och blanda om ordentligt. Forma till små köttbullar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn bullarna runt om i 4-5 minuter. Häll på grädde och find och låt koka ihop några minuter. Späd med vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med kokta eller wokade haricots verts, rårörda lingon och quinoasalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.