Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ravioli med köttfärsås

(10 kommentarer)  
Ravioli med köttfärsås Ravioli med köttfärsås
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Hemlisen är att den ska puttra länge på spisen, minst 4 timmar! Viktigt är också vinet, lite vitt eller rött. Utomlands så serveras alltid köttfärsåsen med spaghetti vilket man absolut inte gör i Italien, inte heller så serveras det någon ketchup till. Italienarna blir alldeles häpnade och lite lätt förtvivlade när jag berättar att man föbereder en köttfärsås på bara några minuter hemma i Sverige. Här hittar ni receptet på den ragù bolognese som jag känner till och som jag kan garantera är absolutelly faboulus;

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rengör moroten, sellerin och löken. Finhacka och skär moroten i små runda bitar och inte alltför smala. I en gryta häll i olivoljan och låt den värmas upp innan ni lägger till grönsakerna. Lägg till hälften av köttfärsen tillsammans med lite vin och se till att det fräser ordentligt i cirka fem minuter, rör om hela tiden.
  2. När ni ser att köttfärsen har fått färg så häll i de passerade tomaterna och rör om ordentligt. Lägg sedan till resten av köttfärsen, vänta tills såsen får tillbaka värmen och sedan häll i lite vatten.
  3. Låt den stå och puttra lite smått i cirka 4 timmar, rör om emellanåt och häll i lite vatten emellanåt för att undvika att såsen torkar ut. Salta såsen ungefär efter att halva tiden gått.
  4. Häll i vatten i en kastrull och koka upp pastan efter att köttfärsåsen fått vila i cirka en halvtimme. När pastan är färdig så häll i den direkt i såsen och blanda ordentligt innan du lägger upp på tallrikarna. Strö på rikligt med god parmesan ost! Buon appetito:)
  5. Titta gärna in på min matblogg för fler recept: http://nenazrecipe.altervista.org

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • Prima 15 juni 2009

    Håller med dej. Jag brukar faktiskt långputtra mina köttfärssåser... och min "styvmor" har alltid rött vin i maten... inte italiensk styvmor men väl dansk .o) En grej har jag dock aldrig testat i o det är selleri... ska banne mej testa... :)

  • Nena81 15 juni 2009

    Ja prova med selleri, jag lovar att det gor den lite extra god:)) Kul att aven din styvmor, gor det pa liknande satt, aven om hon e dansk;) Berattade om du gillar det sa fort du har lagat till den, ar nyfiken;)

  • Nickan78 22 juli 2009

    Provade detta förra helgen och det var supergott! Hade dock inte selleri med eftersom ingen i familjen gillar det, kan hända att vi missade nåt men vad gör man. Har en 4-åring som också skulle äta det. Vinet gjorde verkligen susen! Använde färsk tortellini i stället för ravioli, blev riktigt smaskigt!

  • Nena81 22 juli 2009

    Vad kul att hora att ni gillade det hemma, med tortellini blir det ju ocksa otroligt gott:))

  • soso_hoho 1 augusti 2009

    jag tyckte inte om ditt recept. det lät konstigt när du sa att man ska låta det att koka i 4 timmar, då blir man ju aldrig klar med middagen. men den här middagen spaghetti och köttfärsås ska inte ta så lång tid tycker jag, mer än timme tycker jag inte att den ska ta.

  • Nena81 1 augusti 2009

    Om man vill ata en ordentlig italiensk kottfarsas sa kan man inte laga den pa en timme. Sjalvklart ar det upp till var och en, de gustibus no disputandum est....

  • vike 22 april 2010

    MKT god!!! serverade med ostfylld ravioli och en god sallad

  • Nena81 23 april 2010

    Tack sa mycket Vike, kul att hora att du gillade den:))

  • Tesslatess 14 maj 2012

    Helt underbar! En klar femma både från mej och sambon, och både varm och kall. Helt perfekt i matlådan när man inte har chans att värma på den. Kommer att göra den många gånger framöver!

  • Malan14 5 maj 2016

    Så god köttfärssås!!! Serverade färsk ravioli fylld med skinka och ost till. Klar femma av hela familjen :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.