Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel pasta al forno

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Det här en annan italiensk maträtt väldigt lik lasagne. Oftast tillagar man pasta al forno tillsammans med köttfärsås men jag ville göra en snabbare och enklare variant igår kväll eftersom jag kom hem sent från jobbet, här hittar ni receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att förbereda pastasåsen, hacka löken och stek den sedan tillsammans med lite olja. Så fort löken fått lite färg tillsätt de krossade tomaterna och låt såsen koka på svag värme i 15 minuter, häll i lite vatten emellanåt för att undvika att såsen torkar ut och till slut en nypa salt.
  2. Koka upp pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet och skola av medans pastan fortfarande är ”al dente”. Häll i pastan i såsen och rör om ordentligt och häll över allting i en ugnsfast form. Strö över fior di latte och gratinera i mitten av ugnen i 20 minuter på 180°C och så var middagen klar...
  3. Besök gärna min blogg där du kan hitta alla mina recept: www.nenazrecipe.altervista.org

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.