Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsås á la Monika

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Supergod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva och hacka lök och paprika. Skiva svampen i små bitar. Bryn smöret i en stor stekgryta. Lägg i de skivade champinjonerna och bryn dem. Lägg i lökhacket och låt det brynas med svampen 2-3 minuter. Lägg i paprikan och låt det få bryna med ytterligare några minuter tills allt är mjukt och glansigt. Lägg upp det på ett fat, medan du bryner köttfärsen.
  2. Lägg i en klick smör och bryn köttfärsen. Smula sönder köttet med en gaffel eller sked under det att du bryner köttet. När köttet börjar få färg så häller du i den färdigstekta grönsaksblandningen. Häll i krossad tomat, ketchup, chilisås, grädde, mjölk, kalvfond, senap, krossad vitlök, citron, salt, peppar, oregano och socker. Rör om väl.
  3. Låt nu allt småputtra i ca 20 minuter. Smaka av med mer kryddor om det behövs. Strö i lite maizenamjöl om Ni önskar en tjockare sås.
  4. Häll upp såsen i en skål, garnera med hackad eller klippt persilja.
  5. Bjud kokt spagetti eller annan pasta till. Man kan även bjuda potatismos till denna rätt. Även gott med rivna morötter till. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.