Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis och köttfärs i lergryta.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Snabb och god allt-i-ettgryta.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten minst 15 minuter. Skala och skiva eller klyfta potatisen grovt Skär paprikan i grova bitar. Skiva och bryn löken lätt. Varva köttfärs och övriga ingresienser i lergrytan, krydda mellan varven. Sätt in lergrytan i kall ugn, ställ in värmen på 250 grader. Efter ca halva tiden i ugnen - ca 30 minuter - ta ut grytan. Späd med vatten blandat med 1 msk fond och lite soja. Ställ in grytan i ugnen igen. Maträtten är färdig efter drygt 60 minuter. Prova med sticka om potatisen är mjuk. Servera med kryddpeppar brynt brysselkål och äpple. Halvera brysselkålen och skär äpplet i små klyftor. Salta och krydda med kryddpeppar och bryn i stekpanna tills de fått lite färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.