Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt ris med köttfärs

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Mycket god thaimat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset i en stor kastrull med saltat vatten i 15 minuter, tills det är mjuka. Häll av vatten, skölj riset med kokhett vatten och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp en wokpanna så att oljan fördelas och värms upp. Häll ner äggvispet och tillaga under oavbruten omrörning i 50-60 sekunder tills ägget stelnat. Lägg över äggröran i en skål och ställ den åt sidan.
  3. Lägg ner köttfärsen i pannan finfördela den med en träsked under tillagningen och woka i 4-5 minuter tills färsen är jämn brynt blanda ner lök, vitlök och ärtor och woka i ytterligare 3-4 minuter.
  4. Tillsätt ris, soya, socker och äggröran och fräs under avbruten omrörning i 1-2 minuter tills allt blivit genomvarm. Servera med räkchips.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.