Ugnspannkaka som rullas ihop som en rulltårta fylld med köttfärsröra blir en god och lite annorlunda middag. Fungerar även utmärkt att ta med på picknicken uppskuren i skivor.
Instruktioner
- Ugnspannkaka:
Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av havredrycken och vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av havredrycken och vispa sist i äggen.
- När ugnen är varm, smält margarinet i en långpanna 30x40 cm. Ta ut långpannan och se till så att margarinet täcker hela botten.
- Häll pannkakssmeten i långpannan och grädda i ca 30 minuter tills pannkakan är fast och gyllenbrun.
- Köttfärsfyllning:
Hacka lök, vitlök och chili. Fräs i oljan. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är klar. Häll i champinjonerna.
- Krydda med spiskummin, soja och chilisås. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt de krossade tomaterna och låt puttra i några minuter. Häll sist i iMat och smaka av med peppar och eventuellt salt.
Låt både pannkaka och köttfärssås svalna något. Det går även bra att förbereda dagen innan.
- Bred ut ett ca 1 cm tjockt lager med köttfärssås över pannkakan, spara några cm på ena långsidan. Rulla ihop som en rulltårta och placera med skarven nedåt.
- Värm eventuellt på pannkaksrullen i ugnen och servera uppskuren i bitar med en stor grönsallad.
- Tips!
Det går även bra att steka tunna pannkakor och göra köttfärsfyllda crêpes.
Publicerat den
25 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar