Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannkaksrulle med köttfärs

 
Skriv ut

Ugnspannkaka som rullas ihop som en rulltårta fylld med köttfärsröra blir en god och lite annorlunda middag. Fungerar även utmärkt att ta med på picknicken uppskuren i skivor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnspannkaka: Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av havredrycken och vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av havredrycken och vispa sist i äggen.
  3. När ugnen är varm, smält margarinet i en långpanna 30x40 cm. Ta ut långpannan och se till så att margarinet täcker hela botten.
  4. Häll pannkakssmeten i långpannan och grädda i ca 30 minuter tills pannkakan är fast och gyllenbrun.
  5. Köttfärsfyllning: Hacka lök, vitlök och chili. Fräs i oljan. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är klar. Häll i champinjonerna.
  6. Krydda med spiskummin, soja och chilisås. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt de krossade tomaterna och låt puttra i några minuter. Häll sist i iMat och smaka av med peppar och eventuellt salt. Låt både pannkaka och köttfärssås svalna något. Det går även bra att förbereda dagen innan.
  7. Bred ut ett ca 1 cm tjockt lager med köttfärssås över pannkakan, spara några cm på ena långsidan. Rulla ihop som en rulltårta och placera med skarven nedåt.
  8. Värm eventuellt på pannkaksrullen i ugnen och servera uppskuren i bitar med en stor grönsallad.
  9. Tips! Det går även bra att steka tunna pannkakor och göra köttfärsfyllda crêpes.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.