Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärs- och grönskaspaj. GI-metoden

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

God och enkel paj. Passar såväl vardag som fest!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra pajskalet, blanda ingredienserna och tryck ut degen i en pajform. Grädda 10 minuter, 200 grader.
  2. När pajskalet sår i ugnen så kan man börja hacka grönsakerna och riva morötterna. Jag gjorde ganska stora bitar men det är en smaksak.
  3. Fräs löken, tillsätt köttfärsen och krydda med salt & peppar och vitlök. När den är genomstekt, tillsätt då samtliga grönsaker.
  4. Vänd runt det i stekpannan några gånger innan du tillsätter crème fraichen, chilisåsen och grädden. Låt puttra några minuter och lägg sedan i köttfärsröran i pajskalet.
  5. Strö osten osten.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, 200 grader.
  7. Servera gärna med en grönsallad och tzatziki.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.