Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärs- och squashlåda

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mustig gratäng, där smakerna kompletterar varandra fint.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär bort ändbitarna på squashen och skär i ½ cm tjocka skivor. Bred ut skivorna på ett fat och strö över salt. Låt ligga ca 15 minuter. Torka med hushållspapper noga bort all vätska som har bildats.
  3. Fräs löken i lite matfett i en gryta. Stek köttfärsen i omgångar i en stekpanna och lägg över i grytan. Tillsätt resten av ingredienserna, utom osten. Rör om och koka sakta några minuter.
  4. Bred ut hälften av köttfärsröran i en smord form, ca 20x25 cm, och täck med ett lager squash. Lägg på resten av köttfärsröran och täck med squashskivor omlott.
  5. Strö över parmesanost och sätt in formen i nedre delen av ugnen. Grädda i ca 30 minuter.
  6. Servera med t ex klyftpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.