Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärs med potatistäcke

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Köttfärsrätter är alltid populära. Här en allt-i-ett-rätt. Bekvämt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda köttfärsen med ägg, vetemjöl, kryddor, lök och persilja. Späd med mjölken, lite i sänder, till en ganska lös färs.
  2. Ansa morötter och purjolök. Skär i tunna strimlor.
  3. Fräs upp grönsakerna i lite matfett i en stekpanna så att de blir mjuka men inte får färg.
  4. Skölj och skiva tomaterna. Skala och skiva potatisen ganska tunt.
  5. Lägg färsen i en smord, ugnssäker form, lägg grönsakerna ovanpå, sedan tomatskivorna. Täck till sist hela ytan med potatisskivorna.
  6. Klicka över lite matfett och grädda i ugn vid 175 grader i ca 20 minuter. Öka därefter värmen till 200 grader och grädda ytterligare ca 25 minuter tills färsen är genomgräddad och potatisen fått färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Claes5 3 oktober 2010

    Toppengod

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.