Köttfärsrätter är alltid populära. Här en allt-i-ett-rätt. Bekvämt.
Instruktioner
- Blanda köttfärsen med ägg, vetemjöl, kryddor, lök och persilja. Späd med mjölken, lite i sänder, till en ganska lös färs.
- Ansa morötter och purjolök. Skär i tunna strimlor.
- Fräs upp grönsakerna i lite matfett i en stekpanna så att de blir mjuka men inte får färg.
- Skölj och skiva tomaterna. Skala och skiva potatisen ganska tunt.
- Lägg färsen i en smord, ugnssäker form, lägg grönsakerna ovanpå, sedan tomatskivorna. Täck till sist hela ytan med potatisskivorna.
- Klicka över lite matfett och grädda i ugn vid 175 grader i ca 20 minuter. Öka därefter värmen till 200 grader och grädda ytterligare ca 25 minuter tills färsen är genomgräddad och potatisen fått färg.
Publicerat den
22 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Toppengod