Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärs och squashpaj

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Svärmor gjorde denna till min dotters dop. Fantastiskt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop smör, mjöl och ägg och arbeta ihop degen. Låt den vila kallt 30 min antingen i bunke eller plastpåse. Tryck ut degen i en 25 cm pajform och spara en bit av degen till galler. (Ställt kallt 30 min - 1 tim. Skär squashen i skivor eller tärningar och hacka löken. Bryn färs och lök i smör tills den är smulig och har fått färg. Tillsätt squashbitar och pressa i vitlök och fräs allt tillsammans tills grönsakerna mjuknar. (jag lät det småkoka under lock).
  2. Dofta över mjöl och rör i grädde. Krydda med salt och peppar och koka upp. Låt svalna.
  3. Riv eller hacka (jag rev) osten och rör ner i köttröran och häll över i pajskalet. (jag hällde i köttröran först och strödde sen osten ovanpå).
  4. Kavla ut resten av degen och sporra ut remsor att lägga över pajen som galler. Pensla med uppvispat ägg. (inget av detta gjorde jag) Grädda i 225 grader i 30 min. (kommer inte ihåg om jag sänkte till 200 C, i varmluftsugn brukar det bli bra)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.