- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Näringsvärde per portion:
Kcal: 501
Protein: 30 g
Fett: 16 g
Kolhydrater: 58 g
Instruktioner
- Koka riset.
- Blanda köttfärsen med salt, peppar och grillkrydda. Låt havregrynen svälla i vattnet några minuter. Finhacka löken. Blanda ihop köttfärs med lök och havregryn, tillsätt ett ägg. Blanda ordentligt. Hetta upp oljan och forma köttfärsen till biffar.
- Stek ca 8 biffar snabbt på båda sidor så att de får fin färg. Lägg biffarna i en form som passar i mikron. Sätt på ett lock och kör på full effekt i 4 minuter eller stek klart i stekpannan på medelvärme. Koka broccolin och värm såsen.
- Servera biffarna med ris, broccoli och sås samt en sallad.
- Familjetips! Man kan servera biffarna med tsatsiki eller vanlig brunsås också om champinjonsåsen inte uppskattas. Byt ut salladen mot rivna morötter som barn brukar gilla.
Publicerat den
26 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här var gott! Den här rätten lagar jag gärna igen.
En fråga: Det relativt höga värdet av kolhydrater, beror det på fullkornsriset?