- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En enkel, snabb men väldigt god middag.
Instruktioner
- Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Skiva upp pumpan, ta bort kärnorna från de bitar med kärnhus – fyll igen ”hålet” med en mindre pumpabit. Skär upp 8 skivor, vilket blir 4 burgare.
- Lägg upp skivorna på en plåt, olja, salta och toppa med finriven parmesan.
- Skär sedan upp sötpotatisen och ta bort bladen från salladslöken, lägg upp dem på plåten och olja och salta igen. Ställ in i ugnen i ca 35-40 minuter. Håll koll på plåten.
- När rotfrukterna börjar bli klara, blanda kryddor och nötfärs och forma till biffar. Stek dem i kokosolja. Mosa sedan avokadon med citron och örtsalt och när allt är klart är det bara att montera ihop burgarna och servera.
- Ett väldans gott, glutenfritt alternativ till hamburgare :)
Publicerat den
24 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar