Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpaburgare med sötpotatispommes och grillad vårlök

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En enkel, snabb men väldigt god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Skiva upp pumpan, ta bort kärnorna från de bitar med kärnhus – fyll igen ”hålet” med en mindre pumpabit. Skär upp 8 skivor, vilket blir 4 burgare.
  2. Lägg upp skivorna på en plåt, olja, salta och toppa med finriven parmesan.
  3. Skär sedan upp sötpotatisen och ta bort bladen från salladslöken, lägg upp dem på plåten och olja och salta igen. Ställ in i ugnen i ca 35-40 minuter. Håll koll på plåten.
  4. När rotfrukterna börjar bli klara, blanda kryddor och nötfärs och forma till biffar. Stek dem i kokosolja. Mosa sedan avokadon med citron och örtsalt och när allt är klart är det bara att montera ihop burgarna och servera.
  5. Ett väldans gott, glutenfritt alternativ till hamburgare :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.