- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Ett ganska enkelt recept men med underbar smak. Servera med ris, couscous eller potatismos. Går även med bulgur. Klicka lite svartvinbärsgelé eller lingonsylt på sidan också. Mums!
Instruktioner
- Börja med att blanda köttet, löksoppan och smetanan i en stor bunke. Tillägg ströbröd om du vill.
- Forma till biffar i händerna och stek på ganska låg värme i stekpanna. Är du osäker på om de är genomstekta, kan du låta dem ligga en stund i ugnen under aliminiumfolie.
- Koka upp grädden. Blanda i smetanan och rör om tills den "smälter". Smaksätt med fonden. Såsen ska ha en ljusbrun nyans och smaka ganska salt. Vill du att den ska bli tjockare, kan du tillsätta några matskedar maizena och röra om.
- Servera biffarna täckta av rikligt med sås, och med någon av kolhydraterna jag tipsat om. Blir det mycket sås kvar på tallriken då du ätit biffen, kan du ta en skiva toast och låta den suga upp resten. Riktigt gott!
Publicerat den
6 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar