Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsbiffar med smaskig gräddsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett ganska enkelt recept men med underbar smak. Servera med ris, couscous eller potatismos. Går även med bulgur. Klicka lite svartvinbärsgelé eller lingonsylt på sidan också. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blanda köttet, löksoppan och smetanan i en stor bunke. Tillägg ströbröd om du vill.
  2. Forma till biffar i händerna och stek på ganska låg värme i stekpanna. Är du osäker på om de är genomstekta, kan du låta dem ligga en stund i ugnen under aliminiumfolie.
  3. Koka upp grädden. Blanda i smetanan och rör om tills den "smälter". Smaksätt med fonden. Såsen ska ha en ljusbrun nyans och smaka ganska salt. Vill du att den ska bli tjockare, kan du tillsätta några matskedar maizena och röra om.
  4. Servera biffarna täckta av rikligt med sås, och med någon av kolhydraterna jag tipsat om. Blir det mycket sås kvar på tallriken då du ätit biffen, kan du ta en skiva toast och låta den suga upp resten. Riktigt gott!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.