Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsfyllda piroger

(3 kommentarer)  
Köttfärsfyllda piroger Köttfärsfyllda piroger
  • Serverar: 20-25 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Jättegoda piroger de är perfekta att värma i ugnen till lunch eller middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken, värm till fingervärme. Häll blandningen över jästen och lös upp jästen. Tillsätt sedan salt, socker, grahamsmjöl och vetemjöl. Arbeta degen smidig, den ska vara lite kladdig. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  2. Finhacka löken och grovriv moroten. Fräs löken i en stekpanna och tillsätt köttfärsen, chilisåsen,och rivna moroten. Krydda när färsen är helt brun. Rör ner ost och låt svalna.
  3. Kavla ut degen på mjölat bakbord, till en platta och ta ut ca 15 cm stora kakor. Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter. Ta en kaka och lägg fyllningen i mitten av kakan och vik ihop kakan med fingrarna. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 12 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Schnitt 17 mars 2010

    Hej! Vart köper man sånna käcka pirogklämmor? Mvh Lina

  • zanette 15 mars 2011

    Hej vet att Tupperware säljer sådana men då är dom dyra,,, kolla välsorterad affär dom har. Jag älskar att springa på loppis å där finns det alltid sådana för ca 10:- ") Zanette

  • marresgodaliv 7 december 2011

    Jag älskar pirog degen!!! Den är kanon god!!! Har gjort den flera ggr & den är super poppis här hemma. Innehållet kan variera men degen är klart den bästa jag gjort! Tack för bra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.