Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En rätt som sköter sig själv i ugnen och som går att variera efter tycke och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g Kavla ut degen så att den passar en gratängform, 30x40 cm. Smöra formen och klä med degen. Ställ i frysen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen tills den får fin färg, se till att den är fint fördelad. Krydda med salt och peppar och blanda ner tomatsåsen. Låt puttra någon minut och ta från värmen.
  2. Ostsås:
  3. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Blanda ner osten och låt smälta under omrörning. Red såsen med majsstärkelse utrörd i lite mjölk. Tillsätt redningen lite i taget till en bra konsistens. Smaka av med salt och peppar. Ta ut formen ur frysen och förgrädda i ugnen ca 3 min. Fyll pajskalet med köttfärsen. Dela löken i klyftor, halvera tomaterna och dela oliverna och kronärtskockshjärtana i kvartar. Fördela dem ovanpå köttfärsen. Krydda med oregano och häll över ostsåsen. Sätt in i ugnen i ca 15 min.
  4. Servera varm med en sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.