Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

När man tröttnat på pastan till köttfärsåsen och är många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att hacka och fräsa löken. Lägg det i en stor gryta. Fräs blandfärsen och krydda den med salt och peppar häll det sedan i den stora grytan. Pressa ner vitlöken och tillsätt sedan de krossade tomaterna, oreganon, köttfonden, madeiran och matgrädden. Koka upp grytan i ca 5-10 min.
  2. Lägg hälften av gratängen i en riktigt stor form. Bred ut köttfärssåsen på gratängen, lägg sedan ut andra hälften av gratängen på den. Strö över osten och gratinera i ugnen enligt anvisningarna på gratängen där du lägger till ca 5 min på tiden i ugnen. Servera med din favorit sallad.
  3. Dina vänner/familj kommer att gå mycket mätta och belåtna från bordet.
  4. God spis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.