Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgratäng med makaroner och grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Makaroner, grönsaker och köttfärs gratinerade i ugnen blir en perfekt måltid, garanterat populärt hos barnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka makaronerna knappt färdiga i lättsaltat vatten. Skölj av dem i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt i en sil.
  2. Ansa, skölj och skiva löken i tunna ringar. Kärna ur paprikan och tärna fruktköttet fint. Skålla, flå och kärna ur tomaterna. Hacka tomatköttet grovt.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttfärsen kornig. Skala och pressa vitlöken. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Blanda samman lök, tomathack och den tärnade paprikan med köttfärsen. Låt alltsammans fräsa i ytterligare 5 minuter.
  4. Värm ugnen till 200 grader. Smörj 4 portionsformar lätt med olja. Rör ner de avrunna makaronerna i köttfärsröran och fyll formarna med blandningen. Du kan även använda en stor gratängform men då ska du ha inne den i ugnen 10 minuter till.
  5. Lägg ett par skivor ost ovanpå och gratinera i ugnen ca 20 minuter tills osten smält ner.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.