Köttfärs passar verkligen för alla tillfällen - både till vardags och till fest. Dessutom så smidigt, allt i samma form.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º.
- Börja med moset, skala och koka potatisen mjuk. Gör färsen medan potatisen kokar. Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Lägg i hackad lök och fräs den mjuk.
- Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, fond, pressad vitlök och oregano. Koka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Häll av vattnet från potatisen och mosa sönder den. Vispa i mjölk och smör och smaka av med salt och peppar. När jag gör potatismos har jag i betydligt mera smör och mjölk än vad receptet anger.
- Lägg färsen i en ugnsfast form och klicka på moset. Strö över ost och gratinera i 15 minuter.
Publicerat den
8 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar