Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgfärslimpa med potatis- och fänkålsgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En köttfärslimpa med chilisting och smak av medelhav som severas med en krämig potatisgratäng med fänkål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ströbröd och vatten, låt svälla ca 5 minuter. Skala och riv löken grovt. Blanda älgfärsen med lök, ströbröd, ägg, soja, chilipulver och tabasco. Krydda med ! tsk salt och 2 krm peppar.
  2. Lägg ut 2 bakplåtspapper och fukta dem med kallt vatten. Dela färsen i hälften och platta ut till en platta ca 10x20 cm, på varje papper. Gaffelmosa fetaosten och blanda med pesto och créme fraiche.
  3. Lägg på hälften av fyllningen längs med ena långsidan på varje färsplatta och rulla ihop. Tryck ihop sidorna så att fyllningen inte rinner ut. Lägg färslimporna i en smord ungssäker form.
  4. Potatis- och fänkålsgratäng: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i tunna skivor, ansa och skär fänkålen i strimlor. Varva potatis, fänkål, 2 tsk salt och 2 krm peppar i en smord ugnssäker form. Blanda grädde med mjölk och häll över.
  5. Ställ in i ugnen samtidigt som färslimporna och grädda ca 45 minuter. Sevrera färslimpan med gratängen och inlagda rödbetor eller lingonsylt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • up1 4 september 2011

    HEJ! Det var en god potatis- fänkålsgratäng!! Den kommer jag att göra mera. Ingr. passar bra ihop. Hälsar Eva-Maria i Norrbotten

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.