Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God variant på köttfärslimpa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula brödet i en bunke, häll på grädden och blanda. Blanda nötfärsen med brödet och tillsätt alla övriga ingredienser utom baconet.
  2. Täck botten och sidor, på en avlång bakform som rymmer 1½ liter, med bacon. Låt baconskivorna hänga över kanterna.
  3. Fyll formen med nötfärssmeten och vik över baconet till en fast rulle. Vänd formen på en liten ugnsplåt med kanter, ta bort formen och baka färsrullen i mitten av ugnen en timme. Ös rullen med skyn som bildas några gånger under stektiden.
  4. Tag upp rullen på en skärbräda. Skär den i skivor med en vass kniv och servera den varm med kokt potatis och t ex sockerärtor, minimajs och haricots verts.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • SannaF 10 november 2008

    Det var verkligen super gott.. Vi hade ingen worcestershiresås, men jag tog i lite Sweet chilli sås istället!

  • VardagsmatLCHFNina 27 augusti 2011

    Saftig och god! Tack! Denna gör jag fler ggr!

  • JohnnyP73 16 juni 2012

    Hur många grader ska det vara?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.