En ny smakvariation som var superb.
Instruktioner
- Rör samman ströbröd och buljong i en bunke. Låt blandningen dra några minuter. Hacka timjan och rosmarin (torkade kryddor stöts i mortel).
- Lägg köttfärsen i ströbrödsblandningen och tillsätt även örtkryddor, ägg, salt och peppar. Pressa i vitlök och forma en köttfärslimpa i ugnsfast form. Toppa med lagerblad och lite extra örtkryddor.
- Ringla över olivolja och stek köttfärslimpan cirka 1 timme i 175 graders ugn. Förkokta potatisar kan penslas med olja och steka med sista halvtimmen.
- Hacka löken till såsen fint. Fräs lökbitarna med smör i kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med hett vatten. Tillsätt kalvfond, tomatpuré och grädde. Låt såsen koka upp och sjuda sakta utan lock i åtminstone fem minuter.
- Krossa rosépepparkornen och rör ner dem i såsen. Sjud någon minut och smaka av med salt och peppar, om det behövs.
Publicerat den
29 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Här hemma älskar vi köttfärslipa så denna ska bli väldigt spännande att prova:)
Perfekt kryddning. En smak som passar mig.
Mycket gott framförallt såsen den var kanon
Underbar!!! Hela familjen blev oerhört förtjusta i såsen. Valde att ha lite rosépeppar i själva köttfärslimpan också, mums!