Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En saftig baconlindad köttfärslimpa fylld med ost, skinka och katrinplommon. Så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Lägg havregryn och potatismjöl i en skål. Tillsätt vattnet och rör om. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.
  3. Tillsätt färsen, salt, peppar och ägg. Arbeta samman det till en smidig smet. Bred ut smeten till en ca 24x24 cm stor platta, på en vattensköljd skärbräda.
  4. Bred osten över köttet men inte ända ut i kanterna. Tärna skinkan & katrinplommonen & fördela det över färsen. Rulla samman köttet till en färslimpa med våta händer.
  5. Lägg färslimpan på smort eldfast fat. Lägg baconskivorna över som ett galler och se till att baconändarna kommer under limpan. Ställ formen i nedre delen av ugnen och stek köttet ca 50-60 minuter.
  6. Servera gärna med kokta grönsaker, lingonsylt, svartvinbärsgelé, kokt potatis eller potatismos. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lavemang 19 januari 2013

    Jättegott trots att jag bytte ut en hel del av fyllningen främst för att jag inte hade hemma det som fanns i receptet. Min fyllning bestod av gräslöksfärskost, pepparfärskost (mustapekka), kalkonpålägg och plommonsylt som man sätter i julstjärnor/tårtor

  • bikbok 19 januari 2013

    Tack för nytt tips på fyllning:) /bikbok

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.