- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
En riktig dundersuccè på bordet, både till vardags och till bjudmat.
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 200 C
- 1.Stek bacon knaprigt och hacka löken fint.
Blanda ihop köttfärs, lök, ströbröd, ägg, mjölk och kryddor.
Smörj formen med margarin.
- 2.Arbeta smeten tills den är fast och jämn. Knåda gärna med händerna!
- 3.Platta ut smeten och lägg söndersmulad bacon och riven ost i en sträng på mitten av smeten. Vik upp kanterna och forma till en limpa.
Krydda med grillkrydda runt om och på köttfärslimpan, detta gör att den får en knaprig yta.
- 4. In i mitten av ugnen på 200C i ca 1 timme eller tills den fått en fin färg och skorpa.
- 5. Under tiden som limpan är i ugnen så bildas sky i formen, häll över detta i en kastrull allt eftersom limpan är i ugnen.
- 6. Vispa ihop skyn med grädde, soya, svartvinbärsgelé, salt, grillkrydda.
Gör en redning av mjöl och vispa ner det i såsen. Eftersom alla vill ha olika konsistens på sås så skriver jag inte hur mycket. Men jag brukar ta ca 5 msk och får då en tjock sås!
- 7. Låt koka upp och smaka av.
- 8. Detta serveras helst med kokt potatis och kokta grönsaker.
- Smaklig Måltid
Publicerat den
10 maj 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god!!!! Smakrik! En del köttfärslimpor smakar inte mycket! Men denna var GOD!! :-) Barnen gillade den skarpt!
La upp en bild :-) Tog ett annat recept också, det blev supergott att lägga potatis och morötter runt om och de i slutet häller man på 2 dl buljong med 2 1/2 dl grädde. Blev smak från köttfärslimpan, underbar rätt!! :-)
Vad roligt att du gillade köttfärslimpan, bra idè du fick på bilden du skickade med. Det ska jag prova!
Blev så så populär för att den var så god och smakrik
Hade ingen grillkrydda, tog pommeskrydda i stället. Kanske därför det blev så salt? Eller om det berodde på baconet. Pepprade lite extra med fyra sorters peppar. Löken hackade jag och la med osten och baconet istället för att blanda den i färsen, det gick också bra :D Nästa gång tar jag mindre salt.
Hel super. Ungdomarna älskade det. Lade till lite svamp inuti också och tog bara ett baconpaket. Blev lagom salt.
Toppengod! Mannen blev mycket förtjust och barnen åt med god aptit! Jag gjorde som någon tidigare hade gjort, lade till potatis och morötter runt om köttfärslimpan och hällde på grädde och köttbuljong. Mycket gott!
Vad roligt att ni gillar den :)
Provade denna rätt och måste säga att det var den bästa köttfärslimpan jag ätit hittills. :)
en 5:a av mig. den vart super god och omtyckt av hela familjen :)
Den är god men bilden är missvisande. Det ser ut som kokt fisk.
Super god!!!!!
blev ingen sås då det inte blev nån sky :-(
Jättegott recept. Tack så hemskt mycket. En femma från oss.
Jättegott !
Väldigt god! Den kommer jag att göra fler gånger. Jag kan även tillägga att jag vanligtvis inte varit så förtjust i köttfärslimpor, men den här var jättegod. :)
Den blev riktigt god! Jag skar morotsstavar och la på sidorna om limpan- blev också mycket gott! Kommer göra denna igen! Tack för ett kanonrecept!
Supergod.
Jätte god, jag hackade även purjolök o lade med baconet och osten. Verkligen att rekommendera