Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa, ost och baconfylld. Med gräddsås.

(19 kommentarer)  
Köttfärslimpa, ost och baconfylld. Med gräddsås. Köttfärslimpa, ost och baconfylld. Med gräddsås.
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En riktig dundersuccè på bordet, både till vardags och till bjudmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200 C
  2. 1.Stek bacon knaprigt och hacka löken fint. Blanda ihop köttfärs, lök, ströbröd, ägg, mjölk och kryddor. Smörj formen med margarin.
  3. 2.Arbeta smeten tills den är fast och jämn. Knåda gärna med händerna!
  4. 3.Platta ut smeten och lägg söndersmulad bacon och riven ost i en sträng på mitten av smeten. Vik upp kanterna och forma till en limpa. Krydda med grillkrydda runt om och på köttfärslimpan, detta gör att den får en knaprig yta.
  5. 4. In i mitten av ugnen på 200C i ca 1 timme eller tills den fått en fin färg och skorpa.
  6. 5. Under tiden som limpan är i ugnen så bildas sky i formen, häll över detta i en kastrull allt eftersom limpan är i ugnen.
  7. 6. Vispa ihop skyn med grädde, soya, svartvinbärsgelé, salt, grillkrydda. Gör en redning av mjöl och vispa ner det i såsen. Eftersom alla vill ha olika konsistens på sås så skriver jag inte hur mycket. Men jag brukar ta ca 5 msk och får då en tjock sås!
  8. 7. Låt koka upp och smaka av.
  9. 8. Detta serveras helst med kokt potatis och kokta grönsaker.
  10. Smaklig Måltid

Liknande recept

Kommentarer (19)

  • eva_jonte 18 oktober 2010

    Mycket god!!!! Smakrik! En del köttfärslimpor smakar inte mycket! Men denna var GOD!! :-) Barnen gillade den skarpt!

  • eva_jonte 18 oktober 2010

    La upp en bild :-) Tog ett annat recept också, det blev supergott att lägga potatis och morötter runt om och de i slutet häller man på 2 dl buljong med 2 1/2 dl grädde. Blev smak från köttfärslimpan, underbar rätt!! :-)

  • MathildaJerner 27 november 2010

    Vad roligt att du gillade köttfärslimpan, bra idè du fick på bilden du skickade med. Det ska jag prova!

  • [email protected] 15 februari 2011

    Blev så så populär för att den var så god och smakrik

  • Cassiopeya 30 november 2011

    Hade ingen grillkrydda, tog pommeskrydda i stället. Kanske därför det blev så salt? Eller om det berodde på baconet. Pepprade lite extra med fyra sorters peppar. Löken hackade jag och la med osten och baconet istället för att blanda den i färsen, det gick också bra :D Nästa gång tar jag mindre salt.

  • sodeli 25 mars 2012

    Hel super. Ungdomarna älskade det. Lade till lite svamp inuti också och tog bara ett baconpaket. Blev lagom salt.

  • lake70 1 april 2012

    Toppengod! Mannen blev mycket förtjust och barnen åt med god aptit! Jag gjorde som någon tidigare hade gjort, lade till potatis och morötter runt om köttfärslimpan och hällde på grädde och köttbuljong. Mycket gott!

  • MathildaJerner 18 juni 2012

    Vad roligt att ni gillar den :)

  • sloane 27 september 2012

    Provade denna rätt och måste säga att det var den bästa köttfärslimpan jag ätit hittills. :)

  • 0Jenny0 17 december 2012

    en 5:a av mig. den vart super god och omtyckt av hela familjen :)

  • Ellysdotter 20 december 2012

    Den är god men bilden är missvisande. Det ser ut som kokt fisk.

  • isefisen 2 januari 2013

    Super god!!!!!

  • Rivergirl 25 februari 2013

    blev ingen sås då det inte blev nån sky :-(

  • Gul13 11 november 2013

    Jättegott recept. Tack så hemskt mycket. En femma från oss.

  • BeritI 24 november 2013

    Jättegott !

  • LYJons62 13 april 2014

    Väldigt god! Den kommer jag att göra fler gånger. Jag kan även tillägga att jag vanligtvis inte varit så förtjust i köttfärslimpor, men den här var jättegod. :)

  • Zyrsan 10 september 2014

    Den blev riktigt god! Jag skar morotsstavar och la på sidorna om limpan- blev också mycket gott! Kommer göra denna igen! Tack för ett kanonrecept!

  • Babbo2001 1 december 2014

    Supergod.

  • fbkmarie 31 oktober 2015

    Jätte god, jag hackade även purjolök o lade med baconet och osten. Verkligen att rekommendera

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.