- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Bra mat som mättar bra och som räcker till många.
Blir saftig och god med havregryn i smeten.
Instruktioner
- Låt havregrynet svälla i mjölken ca 20 minuter.
- Hacka löken fint och tillsätt det i havregrynet, blanda i köttfärsen, tillsätt äggen och krydda efter smak.
- Blanda ihop allt till en smet.
- Dela smeten i 4 delar.
- Bred ut baconet på en bakplåtspapper och lägg en del av köttfärsen på, skär upp fetan i 8 långa bitar. Lägg 4 bitar på köttfärsen och lägg nästa del på och forma en limpa. Fixa till baconskivorna så den täcker ytan.
- Gör 2 limpor och lägg i en form.
Häll vattnet i botten på formen och placera limporna i formen.
- Grädda limporna i mitten av ugnen i 200-225 grader i ca 1 timme eller till limpan är klar och ej släpper ut röd köttsaft då man sticker med sticka.
- Servera med kokt potatis, en god sås och sallad och ev lingonsylt
Publicerat den
11 december 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser gott ut, måste prova vid tillfälle. God Jul. evaldo